neděle 6. listopadu 2016

Jak jsem pojala firemní dress code a můj život v Praze #somuzskoroprazak

Jak jsem pojala firemní dress code a můj život v Praze 

Tak, jako většina ostraváků Prahu moc nemusí bere jako samostatný stát, tak berou pražáci Ostravu jako místo, kde začíná hranice s Ukrajinou a rozhodně, pokud zde budete cestovat, potřebujete vízum..Právě z tohoto důvodu jsem si nikdy nemyslela, že Prahu budu milovat tak moc, že se rozhodnu zde studovat (ano, ono to vždycky zní dobře, když na otázku: "Kde studuješ? V Ostravě?" odpovídáte: "Ne, studuji práva na Karlovce!") a začínáte se v tu chvíli cítit hrdí, že jste se prokousali přijímačkama a zvládli všechny ty roky studia #štěstí #hoodneštěstí #atakykarma.


On my way to school - Charles Bridge


Začalo to studiem a skončilo to prací v jedné ze známých, mezinárodních, advokátních kanceláří. Co zprvu vypadalo, jako cesta za získáním zkušeností, změnilo se na lásku k Praze, práci v ní a nakonec i chtíč v Praze zůstat, jako advokátní koncipient. (Ano Moničko, je to z velké části i kvůli Tobě #bff #nejlepšínasvete), protože #nakupy #obidky #naplavka #crossfit #tojejasnyne? V Ostravě totiž nemáme Náplavku, Staré město  ani 10 CrossFitových gymů! #sad

Jenže aby to nebylo úplně easy, první den v práci jsme si přečetla dresscode. #likeseriously? Vždycky jsem nosila šaty, podpatky, ale nebylo to až tak #smart, jako stálo v požadavcích. Našla jsem si na tom to dobrý - budou nákupy :D. Ale chodit celý den v podpatcích, když boty, které milujete nejvíc jsou Nana od Reeboku #reebok_cz ? Těžký, moc těžký. Takže jsem tento požadavek pojala po svém: Tenisky jsou taky obuv "vhodná, pracovní obuv" a kdykoli opouštím dveře kanceláře, nazouvám tenisky a modlím se, aby si toho nikdo moc nevšímal :D. Po čase mi začaly vadit i šaty a silonky #hruzanatřetí ! Takže jsem zase musela zakročit - ono je totiž žádoucí přijít do práce pěkně oblečená, ale nikdo neříká, že když máte celý den práci v kanceláři, nemůžete nosit jeany a tričko #jasný #logika #anebotakyne. 
Outfits #ootd 



Život je o tom dělat kompromisy, a proto vznikl ten můj. Opravdu celý den v práci vydržím v šatech a podpatcích, ale jakmile hodiny zahlásí 18:00 a víc, převlékám se do pohodlných jeanů, trička a tenisek. Dodělám v práci vše, co je potřeba a s taškou přes rameno běžím na CrossFit ! Běhat v podpatcích moc neumím, jakože umím, ale vypadá to blbě #mocblbe :D. 

Aby toho nebylo málo, někdy do práce v outfitu #gym #morning a #nemluvnamě #potrebujukafe, někdy doběhnu i do kanceláře. Ono se totiž v Praze pracuje od 9:00, ale to je právě důvod, proč chodím trénovat ráno (a pak taky večer). A jak všichni víme, ranní tréninky jsou horší na rozcvičení přemlouvání se, že to opravdu půjde, že to wodko zvládnete přežijete. Takže se automaticky zkrátí čas na převlečení, které můžete přesunout až na office. (Říkej tomu office, jako právnej pražák).

Běžně takový den v Praze vypadá následovně: když bydlím  u Lidušky, vstaneme v 6:00 #nadavky #zadusimtepolstarem  #jaka****nardilatenbudik #atak. Celem ji trápím, jak vstáváním, tak tréninkama, ale je dříč a nikdy nefňuká (potrebuju naformátovat smlouvu, víš :D). Odjedeme ranní trénink, který je většinou v podobě nějakého delšího AMRAPUu (as many reps as possible) nebo EMOMu (every minute on minute). Když Líďas vypadá, že vyplivne plíce, umře, skončí s trénováním a podobně, přidám jí ještě jednu sérii, abych večer mohla poslouchat jakej jsem tyran, že už se mnou nikdy nebude trénovat, že to nemá zapotřebí.. Proto jsme minulý týden vymyslely super věc- budeme každé ráno chodit na Fresh Kruháč (potřebujeme změnu a hlavně pevný tréninkový čas, protože naše vůle vstávat se přímo úměrně snižuje s přibývajícím množstvím tmy v ranních hodinách) #podzimnidepky.



Po ranní smrti v gymu, přichází práce, přibíháme do kanceláře s myšlenkou: stressed, but well dressed #napana #sprstemvnose #netakuplně. Když uděláme vše, co nám během dne přistane na stole, přichází část dne, kterou #ilovethemost ! Crossfitový gym a neomezený čas na trénink..Tento týden jsem se rozhodla díky kamarádce ze školy Aničce, která je crossfitová trenérka v CrossFit Commited navštívit zmíněný gym. Společně s advokátem z práce Ondrou, který denně v Commited trénuje, jsem se dokopala na 1. trénink. Ondra mi podle mě záměrně !!! neřekl, jaký mordor nás čeká: 




3 rounds:

 1 min max reps = max počet opakování za 1 minutu

1min max reps wall balls (6kg) 
1min max reps kettlebell swing (16kg)
1min max reps box jumps 
1min max reps push-press (17,5kg)
1min max reps cal row 
1 min rest 

  • "Když je tam minuta rest, bude to #easy" (#husahloupa).. Při tomto workoutu jde jasně poznat, že čas opravdu neběží pořád stejně! Nikdo mě prostě nepřesvědčí, že ta minuta swingů nebo push-pressů je stejně krátká, jako minuta restu ! 

Takže z toho bylo 364 reps ! #verynajsbjůtifl 


Abych se přiznala a nemysleli jste si, že jsem stroj, který dokáže trénovat denně a bez pauz, jsem pořád člověk a mám dobré a špatné dny (teda, někdy spíš dlouhé týdny). Po závodních prázdninách, během kterých jsem absolvovala 5 CrossFitových závodů,jsem neměla chuť trénovat. Neměla jsem chuť každý den nechat v gymu všechno, co ve mě bylo. Takže jsem si vždycky našla v Praze “relevantní” výmluvu, jako: “Dneska mám moc práce.” Netrénovala jsem i kvůli zranění kolene, ale jak řekl jeden atlet z Commited : “Není zranění, které by nevyléčily těžké dřepy:” :D. Tak jsem teda koleno vyléčila těžkými dřepy a tvrdými tréninky ! (Jo, byly i doubly, hodně doublů), ale co mi udělalo největší radost? Ktb swing s 24 kg ktb, nebyl vůbec problém #princezna #ramenaprescelyzada ! Lidi v CrossFit Commited byli úplně skvělí a už se nemůžu dočkat, až zase budu denně makat v tomto gymu :).